POROKE

GOSTILNA PR´ BIZJAK - GOSTILNA Z DUŠO
Ob vznožju mogočnega Storžiča, stran od mestnega vrveža, sredi majhne vasice Zgornja Bela, stoji gostilna Pr´ Bizjak, gostilna z več kot 200-letno tradicijo.
DOMAČA HRANA, VRHUNSKO VINO IN ODLIČEN AMBIENT...Razvajamo vas s tradicionalnimi jedmi s pridihom modernega. Okusno domačo hrano popestrimo z vrhunskim odprtim vinom. Poleti se lahko sprostite na terasi s pogledom na "zeleno morje", pozimi pa vas ogreje toplota krušne peči. Za poročna slavja vam nudimo prostor za 90 oseb, lovsko sobo za 20 oseb, ter letne terase za 110 oseb.
V OBJEMU NARAVE, OB VZNOŽJU MOGOČNEGA STORŽIČA, V ČUDOVITEM PARKU ZA CIVILNE POROKE VAM PRIČARAMO NAJLEPŠI DAN V VAŠEM ŽIVLJENJU.
Že sam vaš prihod je lahko veličasten, saj se lahko k nam pripeljete tudi s helikopterjem. Po civilnem obredu vam ob ribniku postrežemo z aperitivi in različnimi prigrizki, medtem pa lahko čudovit park izkoristite za slikanje na poročni gugalnici, mostičku in v našem foto kotičku. Poročno slavje boste nadaljevali v lepo okrašenem notranjem prostoru ali na letni terasi. Za mladoporočence smo pripravili nekaj okusnih poročnih menijev, katere lahko prilagodite vašim željam, ob spremljavi vrhunskega odprtega vina. Svetovali vam bomo pri izbiri fotografov, cvetličarjev, poročnih salonov, frizerjev in glasbenih skupin oziroma DJ-ev. Z veseljem si bomo vzeli čas za vas in vaše želje. Skupaj bomo ustvarili pravo poročno pravljico …
Civilna poroka
CENA 500 € (v ceni je vključena celotna okrasitev prostora, organizacija in vodenje obreda)
Celoten potek, podrobnosti in zanimive ideje o civilni poroki vam predstavimo ob obisku naše gostilne
Dodatne možnosti:
Za civilni obred morate najprej rezervirati prostor pri nas, potem pa se prijavite na matičnem uradu v Kranju za poroko na izredni lokaciji, kjer potem dobite tudi odločbo za vašo poroko. Stroške matičarja in pooblaščenca v višini 170€, plačate mladoporočenci na matičnem uradu. Če pa se odločite preživeti pri nas celotno poroko (civilni obred in poročno slavje), vam stroške matičarjev, polovično v višini 85€ plačamo mi.
Poročni meniji
Poročni meniji so zgolj informativni, lahko se prilagodijo tako vsebinsko, kot količinsko in cenovno. Za mlajše imamo pripravljene posebne menije.
Imamo veliko izbiro vegetarijanskih jedi: file Verona (postrvini fileji z bučkami in jurčki), file Belca (postrvina fileja, na posteljici blitve in krompirja s popečenim korenčkom in kozicami), file smuča s pirinim rižkom, lisičkami, zelenjavo in belo ribjo omako; ajdovi krapi, polnjeni s skuto v bučni omaki, vegetarijanski krožnik, testenine in rižote na večnačinov, jurčki na žaru, lisičke z jajci, ... Pripravimo jedi tudi za različne diete, jedi za vegane … Hrano lahko postrežemo tudi v oblikihladno-toplega bifeja.
Lahko pa se odločite tudi za jedi iz naše široke a-la-cart ponudbe, ki jih po vaši želji vključite v poročni meni. Pri menijih vam bomo priporočali tudi sezonske jedi (šparglji, čemaž, gobe, …).
Pri vseh poročnih menijih vam postrežemo domači kruh (teranov s figami, čebulni s pršutom, rožičev z oreščki, ajdov, …)
V ceni menijev je vključena tudi vsa dekoracija (prti, pregrinjala za stole, mašne za stole, trakovi po sredini omizja, osnovno cvetje itd) poročnega prostora. Pogostitev lahko pripravimo na letni terasi ali v notranji veliki dvorani.
PRVI MENI (cena menija znaša 33 € po osebi)
Juha...Gobova in goveja juha (lahko tudi zelenjavna, špargljeva, krompirjev golaž z lisičkami …)
Glavna jed...Postreženo na krožniku: svinjska ribica v maslenem testu, piščanček polnjen s šparglji oziroma ješprenčkom pokuhanim v vinu in ocvrt v domačih debelih drobtinah in počasi dušena telečja lička v naravni omaki
Zelenjavne priloge postrežene posebej na ploščah (pražen krompir, pomfri, riž, kuhana zelenjava, blitvine palačinke polnjene s skuto, korenčkovi in sirovi štruklji, zelenjavni zavitek )
Mešana solata
Telečja obara ALI golaževa juha ALI hladni narezki (postreženo na bifejski mizi)
DRUGI MENI (cena menija znaša 38 € po osebi)
Hladna predjed...Goveji karpačo, skutni namaz z zelišči, jelenova salama, špehovka divjega pujska, izbrani siri
Topla predjed...Rižota z bučkami in kozicami, ajdov njok z jurčki v smetanovi omaki
Glavna jed...Postreženo na krožniku: svinjska ribica v maslenem testu, piščanček polnjen s šparglji oziroma ješprenčkom pokuhanim v vinu in ocvrt v domačih debelih drobtinah in puranji medaljon s pršutom in sirom v smetanovi omaki, sirov štrukelj, pečen krompir, zelenjava
Mešana solata
Telečja obara ALI golaževa juha ALI hladni narezki (postreženo na bifejski mizi)
TRETJI MENI (cena menija znaša32 € po osebi)
Juha...Gobova in goveja juha (lahko tudi zelenjavna, špargljeva, krompirjev golaž z lisičkami …)
Glavna jed...Bizjakovo nabodalo (nabodalo s svinjskim medaljonom, telečjim medaljonom in govejo pljučno (biftek), z zelenjavo na žaru, jurčki in pire krompirjem)
Mešana solata
Telečja obara ALI golaževa juha ALI hladni narezki (postreženo na bifejski mizi)
Osnovne poročne menije si lahko prilagodite glede na vaše želje. V primeru, da ne bi želeli imeti v meniju po torti tople juhe oziroma narezkov, se cena vseh menijev zmanjša za 4 €.
Skupaj z našo pomočjo vam bomo pomagali izbrati meni, kateremu lahko dodamo sezonske jedi ali pa jedi iz naše bogate a-la-cart ponudbe.
Cenik pijač
Pijača se zaračunava po dejanski porabi. Pri nas ne strežemo pijače, ki jo gostje prinesejo s seboj.
Odprto vino (cabernetsauvignon, cviček, modra frankinja, teran, sauvignon, renski rizling, rumeni muškat)...13 - 15 EUR/liter
Sokovi (jabolčni, pomarančni, ...)...10 EUR/liter
Pivo (Union, Laško, Kranjsko pivo)...2,30 - 2,80 EUR/liter
Radenska...6 EUR/liter
Domače žganje (viljamovka, borovničevec, češnjevo žganje, …)...2 - 3,50 EUR/liter
Voda iz pipe je brezplačna ( ne računamo postrežnine )
Penina ( capris, srebrna in zlata radgonska penina, rose penina,…)...20 - 25 EUR/liter
Torta, sadje in pecivo
Torto, sadje in pecivo lahko prinesete s seboj ali pa vam vse priskrbimo mi.
Za sadje in pecivo, ki ga prinesete s seboj in je pripravljeno na krožnikih, vam ne računamo postrežnine oziroma priprave le tega, če pa ga mi pripravimo in postrežemo na naše dekorativne krožnike, vas stane 1 EUR po osebi.
V kolikor s seboj prinesete poročno torto vam zaračunamo razrez torte, 1 EUR po osebi.
Ostale informacije
V gostilni pr´ Bizjak vam nudimo tudi storitev, POROKA od A do Ž.
Svetovali vam bomo pri izbiri cvetličarjev, frizerjev, fotografov, poročnih salonov, izbiri glasbenih skupin oz DJ-ev.
In še mnogo več... Vse to je POROKA OD A DO Ž ...
Slike prostora za poročno slavje in prostora za civilne poroke si lahko pogledate tudi na naši Facebook strani Gostilna pri Bizjaku.
V gostilni imamo za poročno slavje velik notranji prostor za 90 oseb ter zunanjo letno teraso za približno 70 oseb.
V gostilni imamo omejitev glede predvajanja glasbe oziroma igranja glasbene skupine do 23. ure.
Okrasitev prostora je možna tudi z baloni, napolnjenimi s helijem.
Cvetlični aranžma na glavnem omizju je brezplačen v kolikor se pri nas odločite tudi za civilno poroko.
Ob prihodu oz po civilnem obredu, vam postrežemo z aperitivom (penina, domača žganja,...) v našem parku za civilne poroke.
Glamping Bizjak
Ob naši gostilni imamo tudi glamping park, v katerem so štirilesene hiške za spanje in večja sanitarno enoto s štirimi privatnimi kopalnicami.
Po končanem poročnem slavju lahko z vašimi gosti prespite v hiškah in ob jutranjem zajtrku skupaj z njimi obujate spomine na vaš poročni dan.
Več informacij na gostilnabizjak.si in FB Glamping Bizjak
Celovit pregled naše ponudbe za poroke v letu 2017 si lahko ogledate v dokumentu Poroke 2017.
Gostilna Pr' Bizjak
Zgornja Bela 20, 4205 Preddvor
telefon: 04 - 255 56 00, 031 640 930
fax: 04 - 255 56 01
gostilna.bizjak@siol.net
Odprto
to, sr, če, pe, so: 12:00 do 22:00
ponedeljek, nedelja: ZAPRTO
Facebook Facebook